Bloesemremedies

Het mooiste geschenk dat de natuur je kan geven
Nature is not a place to visit. It is home
Gary Snyder

Wat zijn bloesemremedies

Bloesemremedies zijn vloeibare preparaten die de levensenergie bevatten van wilde of biologisch gekweekte planten, bomen en mineralen. Ze worden niet gemaakt door het bewerken van plantenmaterialen, zoals bij het verkrijgen van etherische oliën, maar bestaan alleen uit de levensenergie van bloemen, planten, bomen en mineralen. Deze levensenergie kun je ook zelf waarnemen, bijvoorbeeld wanneer je een tuin vol met mooie bloemen en planten binnenloopt. Niet alleen het aanzicht van de tuin maakt je blij, ook de aanwezige levensenergie van de bloemen en planten spelen een grote rol bij dat gevoel van blijdschap. Bij het maken van bloesemremedies wordt gebruikt gemaakt van deze levensenergie en de positieve eigenschappen van planten, bomen en mineralen.

Hoe werken bloesemremedies

Wanneer je denkt dat gevoelens en emoties zoals angst, onzekerheid of onrust op zich zelf staan, dan is dat niet waar. Het ontbreekt je aan het tegenovergestelde en dat is bijvoorbeeld bij angst moed, bij onzekerheid zekerheid en bij onrust (innerlijke)rust. De bloesemremedie(s) die je gaat gebruiken zullen voor jou het ontbrekende toevoegen; dat is altijd het positieve. Werken met bloesemremedies betekent dat je inzicht krijgt om op het voor jou juiste moment een keuze te maken hoe verder te gaan.

Door bloesemremedies te gebruiken leer je je deze unieke kwaliteit eigen te maken. Ze geven je de positieve aanvulling die je nodig hebt en zorgen ervoor dat de nieuwe hogere trilling van de remedie integreren met jouw eigen trilling en dat op die manier de verbinding met je (hogere) zelf hersteld wordt.

Eigenlijk is de beste manier om er achter te komen hoe bloesemremedies werken door ze gewoon te gaan gebruiken. Je ervaart dan zelf hoe het is om door de bloesemremedies bij de hand te worden genomen tijdens een wandeling in een mooie bloementuin waar je steeds weer nieuwe bloemen of planten met unieke kwaliteiten tegenkomt.

Bloesemremedies vervangen geen medische hulp en kunnen naast elke andere vorm van reguliere en natuurgerichte behandelingen gebruikt worden en zijn geschikt voor volwassenen, kinderen en dieren.

In mijn praktijk werk ik op dit moment met de volgende bloesemremedie systemen:

 • Healing Herbs Bach remedies;
 • Bloesem Remedies Nederland (basis set, Special- en Nieuwetijds-remedies, remedies voor de Ziel);
 • Living Light Essences (Archangel- en Divine Flame remedies)
 • Bush Flower Essences; ( White Light en Light Frequency remedies)
 • Alaska Flower Essences Project (bloesem- , edelsteen-  en omgevingsremedies);
 • Flower Essences of Fox Mountain (Children’s Kit);
 • Orchid Flower Essences of Sweden.

Healing met bloesemremedies

In deze behandeling worden spanningsplaatsen op het lichaam behandeld met bloesemremedies. Deze spanning vindt vaak haar oorzaak in oude, niet verwerkte emoties, die als een geblokkeerde energie op een specifieke plaats zijn gaan vastzitten. Emoties hebben een natuurlijke levenscyclus, die normaal gesproken leidt naar hun eigen energetische oplossing. Door onderdrukking, manipulatie en verzet wordt vaak voorkomen dat ze hun cyclus kunnen voltooien. Zodra een emotie onderdrukt is geweest, moet ze opnieuw geactiveerd worden om verder te kunnen gaan naar voltooiing.

Wanneer er op een spanningsplaats pijn voelbaar is kan er nog iets anders aan de hand zijn.
Op iedere plaats waar zich pijn bevindt is ook een “energetische” spanning aanwezig. Deze “energetische”spanning bestaat uit twee energieën die lijnrecht tegenover elkaar staan. Er is als het ware een tweestrijd aan de gang met wat je zou willen. Vaak heeft het MOETEN de functie van het WILLEN overgenomen, het willen (vaak wat anderen van je willen) voelt als moeten. Bijvoorbeeld: aan de ene kant wil je stoppen met werken en aan de andere kant moet je nog zoveel doen. Negatieve gevoelens als “Ik kan toch niet zomaar niks doen” en “stel je voor dat het niet afkomt” dringen zich op en zijn het gevolg van patronen, verwevingen en/of overtuigingen.

Als er nu maar lang genoeg getrokken wordt aan beide energieën knapt het “lijntje” op de zwakste plek met pijn als gevolg.

”Vaste patronen hebben ook vaste pijnplaatsen”

 De bloesemremedie die op de spanningsplaats gebruikt wordt geeft je de positieve aanvulling die je nodig hebt. Het maakt een verbinding met het hogere in jezelf en opent je voor het missende deel van je bewustzijn, waardoor de eenheid op die plaats kan worden aangevuld en eventueel hersteld. Op dat moment kan de spanning, geheel of gedeeltelijk (dit is afhankelijk van de tijd en diepte van de spanning), losgelaten worden.

 

Werkwijze

Na een intake wordt een voorstel voor het te doorlopen proces met je besproken. De bloesemremedies worden afgestemd en uitgezocht aansluitend bij je hulpvraag en je persoonlijke situatie.

Voor wie

Met bloesemremedies kun je gaan werken aan:

 • negatieve gevoelens en emoties.
 • bewustwording
 • het verkrijgen van innerlijke rust
 • spirituele groei
 • problematiek bij angstklachten
 • de ondersteuning van lichamelijke klachten

Daarnaast kun je bloesemremedies gebruiken bij:

 • vliegangst
 • aanpassing nieuwe tijdzone
 • examenvrees
 • ingrijpende periodes in je leven zoals puberteit, zwangerschap, verhuizing en de overgang.

Info

Indien je meer wilt weten over bloesemremedies, het doel en de mogelijkheden voor jou, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en gratis informatief gesprek. Je kunt me ook bellen of mailen.