Healing met bloesemremedies

Healing met bloesemremedies

In deze behandeling worden spanningsplaatsen op het lichaam behandeld met bloesemremedies. Deze spanning vindt vaak haar oorzaak in oude, niet verwerkte emoties, die als een geblokkeerde energie op een specifieke plaats zijn gaan vastzitten. Emoties hebben een natuurlijke levenscyclus, die normaal gesproken leidt naar hun eigen energetische oplossing. Door onderdrukking, manipulatie en verzet wordt vaak voorkomen dat ze hun cyclus kunnen voltooien. Zodra een emotie onderdrukt is geweest, moet ze opnieuw geactiveerd worden om verder te kunnen gaan naar voltooiing.

Wanneer er op een spanningsplaats pijn voelbaar is kan er nog iets anders aan de hand zijn. Op iedere plaats waar zich pijn bevindt is ook een “energetische” spanning aanwezig. Deze “energetische”spanning bestaat uit twee energieën die lijnrecht tegenover elkaar staan. Er is als het ware een tweestrijd aan de gang met wat je zou willen. Het willen (vaak wat anderen van je willen) voelt als moeten. Bijvoorbeeld: aan de ene kant wil je stoppen met werken en aan de andere kant moet je nog zoveel doen. Negatieve gevoelens als “Ik kan toch niet zomaar niks doen” en “stel je voor dat het niet afkomt” “dringen zich op en zijn het gevolg van patronen, verwevingen en/of overtuigingen.

Als er nu maar lang genoeg getrokken wordt aan beide energieën knapt het “lijntje” op de zwakste plek met pijn als gevolg.

”Vaste patronen hebben ook vaste pijnplaatsen”

 De bloesemremedie die op de spanningsplaats gebruikt wordt geeft je de positieve aanvulling die je nodig hebt. Het maakt een verbinding met het hogere in jezelf en opent je voor het missende deel van je bewustzijn, waardoor de eenheid op die plaats kan worden aangevuld en eventueel hersteld. Op dat moment kan de spanning, geheel of gedeeltelijk (dit is afhankelijk van de tijd en diepte van de spanning), losgelaten worden.