Therapie

The goal of life is to have your heartbeat match the beat of the Universe, to match your nature with Nature.

Joseph Campbell

Psychosociale therapie

De therapie is gericht op het herstel van (zelf)liefde, bewustwording, inzicht en bestuurskracht in het dagelijkse leven.

Je leert om onderscheid te maken tussen het innerlijk kind en de volwassene van nu. Je gaat als liefdevolle volwassene verantwoording nemen voor die ‘beschadigde delen in jezelf die “niet gehoord of gezien” werden. Vervolgens kun je onder alle omstandigheden steeds weer terug keren naar zelfondersteuning en je ware aard.

Werkvorm

Werken met het innerlijk kind

Tijdens je eerste levensjaren ervaar je als kind je omgeving als heel direct. De omstandigheden binnen het gezin, de plaats binnen het gezin, hoe je ouders met elkaar en met hun kinderen omgaan, ingrijpende gebeurtenissen bepalen hoe je je als kind ontwikkelt. Daarnaast is het niet ontvangen van bepaalde basisbehoeften in je vroege jeugd, bijvoorbeeld bewondering, aanmoediging of erkenning, bepalend voor je manier van communiceren en je gedrag naar jezelf en je omgeving. Je bent steeds op zoek om te krijgen waar je behoefte aan hebt en ontwikkelt daar patronen voor.

In de therapie krijg je inzicht in de patronen en “verwevingen” die tussen jou als kind en je ouders of andere familieleden zijn ontstaan. Ook worden patronen, angsten en emoties die je onbewust overnam (inslikte) van je ouders of je opvoeders herkenbaar. Daarnaast leer je met begrip, aandacht en geduld als volwassene weer een geheel te vormen met je puber deel.

Werkwijze

Voorafgaand aan de begeleiding wordt een intake gehouden. Hierna wordt een voorstel voor het te doorlopen proces met je besproken. De werkvorm waarmee gestart wordt sluit aan bij je hulpvraag en je persoonlijke situatie. Om je proces zo goed mogelijk te bevorderen en te ondersteunen zal de begeleiding steeds opnieuw afgestemd worden op zowel je persoonlijke als je energetische groei.

Voor wie

De therapie wordt toegepast bij: trauma’s, somberheid, angstklachten, rouw- of verlies, depressies, agressieproblematiek, negatief zelfbeeld, stress en burn-out, (seksueel) misbruik, relatieproblemen en als ondersteuning bij lichamelijke klachten.

Informatie

Indien je meer wilt weten over psychosociale therapie, het doel en de mogelijkheden voor jou, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en gratis informatief gesprek. Je kunt me ook bellen of mailen.